En koncern, tre bolag...

Välkommen till Tätab-gruppen!

Vi har i många år löst våra kunders problem genom att vara en leverantör som har ett komplett sortiment av allt som behövs till ett stort byggprojekt lika väl som till ett hemmabygge. Med vår breda kompetens och långa erfarenhet i branschen har vi alltid ambitionen att överträffa våra kunders behov och förväntningar med tillgänglighet, service och kvalitet.

Om oss

Vilka är vi?

År 2005 gick tre bolag vid namn Skagert, Tätab och Rentid ihop för att på så sätt kunna ge en helhetslösning åt arbetsplatser och för privatpersoner. 

Genom att slå samman de tre bolagen fanns då ett komplett sortiment av allt som kan behövas till ett bygg- eller underhållsprojekt. Genom detta har vi tillsammans över 4 000 produkter i vårt sortiment.

Vi skickar utrustning mellan våra depåer för att kunna erbjuda ett bredare sortiment och på så sätt kunna ge våra kunder det dem vill ha. Vi har bredden, kunnandet och en servicenivå som få andra kan mäta sig med.

TätabGruppen har vuxit med åren och fått fler anställda men är fortfarande samma personliga och engagerade företag. Vi värdesätter våra kunder högt och arbetar ständigt med att hitta lösningar som passar dig bäst utifrån dina behov. Vår kommunikation är rak och ärlig, och på alla depåer arbetar vi hårt för att få fram rätt maskiner till dig, i rätt tid och till rätt plats.

Vi löser dina problem!
Utbildning

Utbildningar

Vi delar med oss av
vår kunskap!

Rätt kunskap är viktig och, ibland, även livsviktig för dig som arbetar inom byggbranschen. Många utbildningar är idag obligatoriska och många gånger krävs ett certifikat för att framföra och hantera exempelvis fordon, maskiner eller liftar.

Vi är stolta över att kunna erbjuda utbildning av certifierade utbildare inom 9 olika områden och efter slutförd kurs får du ett certifikat som visar att du genomfört och klarat av utbildningen, så att du kan framföra fordon och använda maskiner på ett tryggt och säkert sätt.

Vår vision

Vårt mål är att vara det självklara valet för dig som behöver byggutrustning, maskiner eller liftar, oavsett om du behöver utrustning till en byggarbetsplats eller skall bygga en altan hemma. Detta hoppas vi kunna göra med en fortsatt utveckling av koncernen, utbudet och vår maskinpark tillsammans med hela vårt team.

Vår historia

Hur tre bolag blev en koncern

1963
Skagert startas
De två bröderna Arnold & Roland Skagert startar Byggmaskiner Bröderna Skagert i Nässjö där bolaget fortfarande finns idag.
1963
1988
Tätab Hyrservice bildas
Tommy Andersson startar ett bolag med uthyrning utav liftar i Tranås under namnet Tätab Hyrservice AB.
1988
2001
Rentid bildas
Rentid AB startades av Sten-Åke och Patrik Rendahl som är far & son, tillsammans med kompanjonerna Börje Karlsson och Ulf Alsén.
2001
2003
Rentid förvärvas
Maskinuthyrningsbolaget Rentid AB i Jönköping förvärvas utav Tätab Hyrservice AB och blir en del av Tätab-gruppen.
2003
2004
Ny depå för Tätab
Tätab Hyrservice AB växer och öppnar en depå i Västerhaninge för att ytterligare kunna utöka geografiskt med liftuthyrning och maskinuthyrning.
2004
2005
Skagert förvärvas
Skagert Byggmaskiner AB förvärvas utav Tätab Hyrservice AB för att ytterligare kunna växa och erbjuda ett mer komplett sortiment av byggutrustning.
2005
2021
Screen Capital
Tätab-gruppen förvärvas av det Kungsbackabaserade investeringsbolaget Screen Capital.
2021